Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

Er ligt een mondkapje op het fietspad voor ons huis. Vast van een huiswaartse stukadoor. Of kwam Corona langs? Het maakt me niet uit. Ik ben veel banger voor mijn eigen falen dan voor Corona.

Ik rook zo’n tien sigaretten per dag. Dat waren er eens veel meer, ik beperk me nu zo veel mogelijk. Aan het eind van de middag rust ik altijd even, dan neem ik naast de sigaret ook wat borrelnootjes. Als ik om zes uur ga koken, staat er soms een glaasje wijn naast het kookboek. Mijn BMI is net-an maar dat komt doordat ik zes kilo ben afgevallen. De volgende zes kilo willen nog niet weg, die zijn aan me gehecht. Sporten doe ik niet hoewel je het misschien onder autosport kunt rekenen als ik met 160 kilometer per uur over de snelweg raas. Ik stel me dus dagelijks bloot aan zelf gekozen gevaren waarvan ik wéét dat ze mijn dood kunnen worden. Het zou huichelachtig zijn als ik me druk zou maken over het Coronavirus.

Toch wil ik graag gezonder leven, dus nu vroeg ik me het volgende af: Kunnen de media dagelijks het aantal zwaar zieke en overleden mensen melden die aan de gevolgen van roken ten onder zijn gegaan? Zo van ‘Gisteren zijn er vier mensen overleden aan de gevolgen van roken. Er zijn zes nieuwe gevallen bekend van longkanker. Daarnaast zijn in de afgelopen week negen mensen met longemfyseem opgenomen in een ziekenhuis. De waarde van aandelen van zuurstofapparaten is met 13% gestegen.’

Wedden dat ik zou kunnen stoppen met roken?

Volg en like deze blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial