Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

Orgasme-ongelijkheid. Dáár moeten we eens wat aan doen. Vergeet het glazen salarisplafond, het gezamenlijke huishouden of het vaderschapsverlof. Dames, we hebben een nieuwe strijd te vechten. Toch?

Onder welke steen heb ik gezeten? Altijd heb ik al geweten dat het niet eerlijk is dat een man geacht wordt klaar te komen tijdens seks en dat de vrouw daarvoor verantwoordelijk is. We moeten de barricades op, dames: lopend in een lawaaitocht naar de hoofdstad om een revolutie te ontketenen. Of naar Den Haag om wettelijke gelijkheid te eisen. Met de leus STEUN ONZE KREUN! zullen we van ons laten horen. Wij willen minstens net zo veel orgasmes als mannen. En met minstens bedoel ik eigenlijk méér. Want tenslotte moeten wij er veel harder voor werken. Toch? (lees verder onder het filmpje)

Wat zegt dit filmpje nou? Deze mensen hebben lekkere seks maar de vrouw in kwestie kan wel een hulpmiddel gebruiken om klaar te komen. Hallo! Dat hulpmiddel ligt naast haar!!
Ik heb eens gekeken op de website van Newpharma die dit middel van Durex verkoopt. De reviews zijn positief. Het smeerseltje zorgt voor een warm gevoel waardoor je sneller opgewonden raakt. Maarreh… is dat niet een brug te ver? Waarom doen vrouwen zoveel moeite om opgewonden te raken als ze dat gewoonweg niet zíjn? Zouden mannen dat ook doen? Zo van, hey schatje, ik weet dat ik de laatste tijd niet zo vaak zin heb dus als je wilt, smeer ik wat op mijn lul. Duh…!

Ophouden met faken
Gisteren zag ik bij Op1 (NPO 1) hoogleraar seksuologie en psychologie Ellen Laan strijden voor meer kennis over de werking van de clitoris. Ik herinner me de biologieles waarin tekeningen werden getoond van een piemel die stijf kon worden en van de vagina waar die in moest. Over genot werd niet gesproken. Ellen legde uit dat mannen en vrouwen biologisch niet verschillend zijn. Wel dat vrouwen anders reageren op seksuele prikkels. In de heteroseksuele wereld is er sprake van een groot onbegrip tussen partners: de man wil penetreren vóórdat de vrouw daar klaar voor is. Lesbiënnes en homoseksuele mannen doen het beter samen. Zij herkennen elkaars genot en fijne plekjes.
Thuis werd mij geleerd dat seks a. niets was om na te streven en b. ‘dat je dat nog lang genoeg moet doen als vrouw’. Na een lange werkdag hoorde ik mijn moeder ooit verzuchten “en dan moet ik vanavond ook nog klaar gaan liggen”. Toen ik daarop inging, legde ze uit dat mannen er nou eenmaal niks aan kunnen doen dat ze seks willen. Ook vertelde ze dat als een man eenmaal een stijve heeft, de vrouw hem moet ‘helpen’. Mijn opmerking dat een koud washandje wonderen deed, viel bepaald niet in goede aarde. Dat soort kennis werd niet van mij verwacht.
Gelukkig legde Ellen Laan gisteren uit dat er niks van klopt dat mannen niets kunnen doen aan hun seksuele drift. Het is een kwestie van opvoeding en opleiding. Ook door ons vrouwen. Wij moeten stoppen met zeggen dat ze goed zijn in bed terwijl ze er te weinig van bakken. Maar Ellen zei ook nog iets anders, iets héél belangrijks: “Vrouwen moeten ophouden met faken”.

Wegblijven
Ook in mijn liefdesleven is de seksfrequentie wel eens een issue. Altijd al geweest trouwens. Gelukkig is het inmiddels geen beladen gespreksonderwerp meer. Met humor wordt veel opgelost. Hé, als je wilt vrijen, daag me maar uit. Als ik geen zin heb, hoor je het wel. En als mijn vagina geen glijmiddel maakt, ben ik niet opgewonden, dus wegblijven daar. Met een grapje maak ik vaak duidelijk dat het er niet van gaat komen. Orale seks biedt soms een oplossing, daar hoeven wij vrouwen niet geil voor te zijn. Tenminste, als wij de uitvoerende partij zijn. Want orale seks kríjgen als je niet opgewonden bent, is -voor mij althans- zwaar irritant. Wij vrouwen geven liever dan dat we krijgen, lijkt het wel. Enerzijds prima als je je partner verwent. Anderzijds: is het wenselijk dat we onszelf zo wegcijferen dat we de meest intieme handelingen uitvoeren om de ander tevreden te houden?

Ook ik doe me wel eens beter (lees: heter) voor dan ik ben. Omdat ik niet wil teleurstellen, omdat ik weet dat de zin nog kan ontstaan, of omdat ik wil dat het snel afgelopen is. In gesprekken met vriendinnen hoor ik dat ze hetzelfde doen. Niemand heeft het ons geleerd, we hebben zelf gaandeweg ontdekt dat het helpt als je net wat meer kreunt, beter meebeweegt of een orgasme faket, om de man sneller te laten klaarkomen. We voelen dat onze vagina niet meewerkt, maar dat lossen we op met wat slijm of glijmiddel zodat het minder brandt. Alles liever dan wéér nee zeggen. Want het is dan wel zijn pakkie-an dat hij zin hééft, we hebben ons laten aanpraten dat het onze verantwoordelijkheid dat we hem zijn zin géven.

Indoctrinatie
Daarom ook maakt die nieuwe reclame over ‘we hebben allemaal wel eens een droge dag’ me zo boos. Nee, Durex, we hebben niet allemaal wel eens een droge dag! ‘We’ hebben gewoon niet iedere dag zin. Dus donder op met dat glijmiddel tegen die droge dagen. Vaginale droogheid is in de meeste gevallen een teken dat ‘we’ er niet klaar voor zijn. Dat je dus niets in ons mag stoppen, dat je niet het recht hebt om te penetreren omdat jíj opgewonden bent.
Stop met de indoctrinatie van (jonge) vrouwen waarin hen geleerd wordt dat seks altijd mogelijk moet zijn. Leer aan mannen hoe zij genot kunnen schenken zónder tovermiddeltjes.
Kunnen we eindelijk samen én tegelijkertijd genieten van een van de lekkerste dingen in ons bestaan, seks.

Wil je de aflevering met Ellen Laan zien, kijk dan op https://www.npostart.nl/op1/09-08-2021/POW_05054454

Volg en like deze blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial