Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

Het is Sinterklaas! Vanaf het moment dat ik wakker word, word ik overladen met de meest bijzondere geschenken. Je kunt het niet bedenken of het is er. Kosten noch moeite zijn gespaard om mij gelukkig te maken.

Ik voel het meteen als ik wakker word; het is warm in de slaapkamer. En dat terwijl het vannacht gevroren heeft! Ik zwaai mijn benen uit bed, het zachte kleed vangt mijn voetzolen op en begeleidt mij naar de stoel waar kleren klaarliggen. Netjes op kleur gesorteerd en precies in mijn maat, wonderlijk! Om de kleren niet vies te maken, besluit ik me eerst te wassen in de speciaal daarvoor gebouwde ruimte. Het is erg modern allemaal: Als ik aan een knop draai, komt er warm water uit het plafond. Naast de wasplek hangen zachte witte doeken om me af te drogen. Wat word ik toch verwend.

Rijk
Beneden wacht Maat die een apparaat heeft waar hij water en geïmporteerde Braziliaanse (!) bonen in doet. Er komt koffie uit die ik naar smaak kan aanvullen met suiker en melk. En terwijl ik denk dat ik in de hemel ben beland, worden de volgende cadeaus alweer gepresenteerd; Maat heeft brood laten bakken en ingemaakte vruchten en kaas gekocht. We ontbijten alsof we de rijkste mensen op aarde zijn.

De hele dag gaat het zo door. Er wordt alsmaar nieuw eten en drinken aangerukt, kans om honger of dorst te krijgen is er niet op deze sinterklaasdag, Als klap op de vuurpijl wordt er een gepersonaliseerd cadeau gebracht en de manier waarop is werkelijk wonderbaarlijk: Op een gegeven moment stopt er een elektrische kar voor onze deur. Een meneer stapt uit en overhandigt mij een magazine met foto’s en verhalen van mensen uit het hele land! Het lijkt wel een droom en ik moet mezelf regelmatig knijpen om te beseffen dat het echt is.

De volgende ochtend lig ik nog na te genieten van alle verwennerijen die Sinterklaas heeft gebracht. Wat een dag! Maar weet je wat nou het gekke is? Het begint vandaag weer helemaal opnieuw!

Volg en like deze blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial