Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

Ik ga op vakantie. Voorwaarden zijn zon, zwembad, palmbomen en liefst all inclusive. En voor de juiste prijs natuurlijk. Maar waar ga ik dat vinden? Keuzestress!

Potverdorie, zit ik alweer 12 uur te staren naar hotels, zwembaden en tuinen en ik kan maar niet kiezen. Vriendin en ik gaan op vakantie, heerlijk! Eigenlijk zou ze alleen gaan maar toen ik hoorde dat ze nog niet geboekt had, heb ik vriendelijk gevraagd of ik mee mocht. Een week op een ligbedje is precies wat ik nodig heb na mijn camperweek aan de Franse noordkust. Maar eerlijk gezegd ben ik nu al moe van de keuzestress.

Kijk, we zitten natuurlijk met een budget, dat is punt één. Punt twee is dat we alles willen binnen dat budget. Leuke winkeltjes in de buurt, een mooie tuin rondom het zwembad, redelijk eten en vooral veel sfeer. Luxe hoeft niet maar als ik reviews lees over vieze douches en slechte bedden, haak ik af. Als mijn vriendin leest dat er in de omgeving niets te beleven is, haakt zij af. En haar mening is nu even heel belangrijk want ik heb mezelf toegevoegd aan haar vakantie.

Gelukkig is zij wat praktischer. En als ze dan een studio vindt op het Griekse eiland Thassos, zeg ik snel ja, voordat ik van gedachten verander. Gelukkig zijn de reviews goed en ik betaal haar direct de reissom. En toch, ik ben niet enthousiast. De hele avond vraag ik me af waarom ik me niet verheug. Is het de vlucht (ik stort al dagen voor de reis meerdere malen in de zee), is het de twijfel over de locatie (bed, zee en zon waren toch genoeg?) of ben ik een controlefreak die liever zelf iets kiest? Hoe dan ook. We hebben geboekt en we gaan. Punt uit.

De volgende dag kijk ik weer naar de foto’s van het complex om mezelf ervan te overtuigen dat we een goede keuze hebben gemaakt en een fantastische vakantie tegemoet gaan. Op Youtube zoek ik naar informatie over het eiland. En als ik dat vind, is mijn onrust over. Want het is er mooi. En wat ben ik toch een verwende zeurpiet om me druk te maken over een vakantie in de zon. Wij gaan naar Thassos… en eindelijk verheug ik me erop. Hèhè, nu nog een nieuwe bikini zoeken…

Interesse in Thassos? Dit boek vertelt alles.

Liever non fictie? Lees dan deze Thassos-thriller.

De film die mijn vakantiekeuzestress liet verdwijnen.

Volg en like deze blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial