Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

Dit is het waargebeurde verhaal van twee Nederlandse journalistes die ook nog allebei Daphne heten. Ze delen alles met elkaar en besluiten na enkele moeilijke relaties een tijdje samen op vakantie te gaan. Maar daarvan komt maar één Daphne terug.

Regen in Noord-Frankrijk. Een prima dag om aan het boek Fatale val van Daphne Timmers te beginnen. Dan kunnen we naar het strand zodra het droog wordt. En het werd droog, maar we konden niet naar het strand want ik kon dit boek niet weg leggen.

Daphne Timmers vertelt dit verhaal zó goed. Omdat je vooraf weet hoe het verhaal afloopt, wil je naar dat hoofdstuk waarin het dan eindelijk gebeurt. En dan ontrafelt zich een drama dat zijn weerga niet kent. Je voelt de tijdsdruk, de machteloosheid, de frustratie en je denkt: Het kan toch niet waar zijn? Maar dit boek is waar, dus het verhaal krijgt geen happy end.

Nadat Daphne Timmers haar vriendin Daphne Tweebeeke kwijt raakt, ontstaat er een leegte in haar leven. Ze beschrijft hoe ze worstelt met het verdriet en het schuldgevoel.
Dit deel van het boek is wat lang. Het doet af aan de eerder opgebouwde spanning. Ik denk dat Fatale Val met het herstel van Daphne had moeten beginnen om daarna de oorzaak te beschrijven. Dan had het einde een geweldige impact gehad.

Overigens: het is interessant om op internet op te zoeken wat er allemaal in het nieuws is geweest over het drama van de twee Daphnes. Ook kun je zien hoe het nu met Daphne Timmers gaat.

Dit boek krijgt van mij een 8,5.

Koop Fatale Val HIER

Volg en like deze blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial