Net onder het oppervlak… daar wroet ik

want daar ligt nog van alles

We gingen op pad om de omgeving van Leeuwarden te verkennen. Rijden op de bonnefooi, ter plaatse beslissen of je links of rechts gaat en alsmaar om je heen kijken naar het vlakke land.

Zomaar rijden, mij maakt dat intens tevreden. Nederland is zo mooi! En Friesland een bijzonder mooi stukje daarvan.
We kwamen uit op de weg naar Harlingen. Wat een mooi plaatsje, met oude gebouwen, een vissershaven, boetiekjes en restaurantjes. Lief lustte een frietje, dus we streken neer op een terrasje. Er zat een kauw die zijn vriendjes riep zodra de friet op tafel kwam. Prachtige vogels, kauwen, en zeer intelligent.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Kauw1-756x800.jpg

Op naar de volgende plaats. Lief koos richting Makkum. Vergezichten over weilanden met vee, grachtjes met boten en boerderijen met immens grote daken gleden aan ons voorbij. Wegwijzers stuurden ons naar het strand.

Ondanks de kou werd er volop gesurft en gevliegerd. Voor ons was er een terras met uitzicht op het IJsselmeer. Ik bestelde een monchoutaartje.
Binnen enkele minuten streek er een mus neer. Brutaal nam hij een hapje van de bodem van mijn gebak. Er kwam een tweede vogeltje en een derde en ze begonnen te smullen van mijn gebak. Een babymus bedelde bij haar moeder. Zij brak een stukje bodem en voerde de kruimels aan haar kind. Ik moest er hard om lachen maar zelfs dat joeg de vogeltjes niet weg. Uiteindelijk heb ik het taartje maar zelf opgegeten. Het laatste stukje liet ik voor de musjes.

We zaten nog lang in Makkum aan het strand. De musjes maakten het bordje helemaal schoon. Geluk zit in kleine dingen.

Laura, de Schrijfjuf

Volg en like deze blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial